Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Galileo Presents: Lezing “Nasa’s Ranger Programma”; Door: Boi Janssen

30 maart / 14:00 - 16:30

€4,50

Het Ranger Program van NASA

In 1962 sprak president Kennedy van de VS de doelstelling uit om voor het eind van de jaren 1960 op de maan geland te zijn. In aanloop naar deze geplande maanlanding was er dringend behoefte aan meer informatie over de maan dan met telescopen verkregen kon worden.

Om die informatie te verkrijgen werd het Ranger Program opgetuigd: een serie ruimtevaartuigen die van dichtbij zo veel mogelijk informatie over de maan moesten vergaren. In januari 1964 lukte het na vele missies voor het eerst de maan te naderen, echter bleek de apparatuur niet te werken. In juli 1964 werd uiteindelijk het gestelde doel bereikt.

In dit jubileumjaar blikken we terug met Boi Janssen, die uitleg zal geven over de historische context, de ontwikkeling van het Program, de belangrijkste mensen rond het Program, en natuurlijk de resultaten.

 

Boi Janssen is vrijwilliger bij Sterrenwacht Limburg en heeft zich daar gespecialiseerd in kennis over de ruimtevaart, de jaren vijftig en zestig van NASA in het bijzonder. Hij heeft vanwege deze hobby diverse toonaangevende musea bezocht, van Nederland, Duitsland, Frankrijk, tot aan Smithsonian, Johnson Space Center en uiteraard Cape Canaveral in de VS.

Boi probeert altijd een jubileum te ´vieren´ met een lezing over het onderwerp. Zo kwamen al het 50-jarig jubileum van de eerste maanlanding, de eerste Lunar Rover, de laatste maanlanding, en Skylab voorbij. Ook bij ´het ISS 21 jaar continu bewoond´ stond hij in 2021 stil met een lezing.

Gegevens

Datum:
30 maart
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
€4,50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Mededeling!

De sterrenkijkdagen op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart zijn volledig uitverkocht.
Het is NIET mogelijk om aan de kassa nog entreekaarten te kopen.
Dit omdat we alle aanwezige bezoekers een zo aangenaam mogelijke avond willen bezorgen, zonder dat het té druk wordt.

Aan iedereen die ons vrijdag of zaterdag komt bezoeken:
– Het kan op sommige momenten of plekken even druk zijn, we hopen op jullie begrip en geduld
– Er zullen om 20:00, 21:00 en 22:00 uur presentaties in de presentatiezaal plaatsvinden, met een maximum capaciteit van 55 personen per presentatie.
Bij binnenkomst ontvang je een gekleurde sticker op je entreeticket, welke de tijd bepaald hoelaat je de presentatie kunt bijwonen. We verwachten de grootste drukte aan het begin van de avond, wil je deze ontlopen, kom dan een uurtje later.
– Parkeren kan alleen voor de slagboom aan de rechterkant, de sterrenwacht is dan nog ongeveer 3 minuutjes lopen.

Naast de presentatie in de zaal, zullen er ook nog diverse kleine presentaties plaatsvinden en kan de “grote, antieke telescoop” in de koepel bekeken worden.
De weersverwachtingen zijn niet heel erg gunstig, maar we hopen uiteraard dat we toch nog wat van de sterrenhemel te zien krijgen, waar we met diverse telescopen naar zullen kijken.

Heb je een klacht? Meldt dit bij een van de vrijwilligers en we proberen dit dan uiteraard meteen op te lossen.

We wensen iedereen veel plezier toe en laten we er samen 2 gezellige avonden van maken!