Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Galileo Presents: Lezing “Nasa’s Ranger Programma”; Door: Boi Janssen

30 maart / 14:00 - 16:30

€4,50

Het Ranger Program van NASA

In 1962 sprak president Kennedy van de VS de doelstelling uit om voor het eind van de jaren 1960 op de maan geland te zijn. In aanloop naar deze geplande maanlanding was er dringend behoefte aan meer informatie over de maan dan met telescopen verkregen kon worden.

Om die informatie te verkrijgen werd het Ranger Program opgetuigd: een serie ruimtevaartuigen die van dichtbij zo veel mogelijk informatie over de maan moesten vergaren. In januari 1964 lukte het na vele missies voor het eerst de maan te naderen, echter bleek de apparatuur niet te werken. In juli 1964 werd uiteindelijk het gestelde doel bereikt.

In dit jubileumjaar blikken we terug met Boi Janssen, die uitleg zal geven over de historische context, de ontwikkeling van het Program, de belangrijkste mensen rond het Program, en natuurlijk de resultaten.

 

Boi Janssen is vrijwilliger bij Sterrenwacht Limburg en heeft zich daar gespecialiseerd in kennis over de ruimtevaart, de jaren vijftig en zestig van NASA in het bijzonder. Hij heeft vanwege deze hobby diverse toonaangevende musea bezocht, van Nederland, Duitsland, Frankrijk, tot aan Smithsonian, Johnson Space Center en uiteraard Cape Canaveral in de VS.

Boi probeert altijd een jubileum te ´vieren´ met een lezing over het onderwerp. Zo kwamen al het 50-jarig jubileum van de eerste maanlanding, de eerste Lunar Rover, de laatste maanlanding, en Skylab voorbij. Ook bij ´het ISS 21 jaar continu bewoond´ stond hij in 2021 stil met een lezing.

Gegevens

Datum:
30 maart
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
€4,50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Ticket bezoekers
4,50
23 beschikbaar

Mededeling!

Wegens ziekte van onze vaste én reserve presentator zal de interactieve presentatie vanavond 1 december 2023 niet gehouden worden.

Onze welgemeende excuses!