Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Galileo Presents: Lezing “De basisingrediënten voor de vorming van planeten”; Door: Florian Driessen

18 november / 14:00 - 16:30

€4,50

Het ontstaan van het zonnestelsel en haar planeten is een fascinerende aangelegenheid. Niettegenstaande zijn er (nog steeds) grote onzekerheden over hoe dit proces van planeetvorming exact werkt. Doorheen deze lezing zullen we bekijken wat de benodigdheden zijn om planeten rondom sterren te vormen. Specifiek zullen we eerst focussen op ons eigen zonnestelsel en op welke manier het is ontstaan, of toch denken hoe het is ontstaan.

Om de vorming van planetaire systemen te begrijpen, inclusief ons eigen zonnestelsel, moeten we eerst kort het grootschaligere proces van stervorming illustreren. Stervorming is namelijk een nodige voorwaarde voor de vorming van een planetair systeem. Vanuit dit vertrekpunt kunnen we een ‘logische’ verklaring geven voor de fysische eigenschappen van planeten en andere objecten in ons zonnestelsel.

Dat we allesbehalve een logische verklaring denken te hebben voor planeetvorming, blijkt wanneer we buiten ons zonnestelsel kijken. Als slot bespreken we kort planeten voorkomend rondom andere sterren in ons Universum. Detecties van zulke exoplaneten laten voornamelijk een situatie zien die onze kennis over de vorming van planetaire systemen in vraag stelt, of toch alleszins dat er precies geen algemeen vormingsmechanisme is…

Gegevens

Datum:
18 november
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
€4,50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Mededeling!

Wegens ziekte van onze vaste én reserve presentator zal de interactieve presentatie vanavond 1 december 2023 niet gehouden worden.

Onze welgemeende excuses!