Donaties en sponsoring

Sterrenwacht Limburg is een non-profit organisatie die door middel van de exploitatie van een publiekssterrenwacht op de Brunsummerheide de sterrenkunde in populaire zin probeert te verbreiden. Voor de praktische uitvoering is de sterrenwacht afhankelijk van een voldoende financiëel draagvlak. De sterrenwacht genereert inkomsten door middel van een geringe entreeheffing, de verkoop van frisdrank, snacks en de exploitatie van een bescheiden winkeltje. Dit is echter niet genoeg om de exploitatiekosten van de sterrenwacht te dekken. Daarom zijn wij ook afhankelijk van steun uit de hoek van overheden, organisaties en particulieren. De sterrenwacht is altijd op zoek naar sponsoren en donateurs; Zij het door middel van gelden of door middel van sponsoring in natura.

Wilt u direct doneren? Vul dan HIER uw gegevens in. Heeft u PayPal of een credit card? Dan kunt u hier direct doneren: Doneer

Non-Profit & geheel op vrijwillige basisDSC00260

De sterrenwacht wordt enkel geëxploiteerd door middel van vrijwillige krachten. Met andere woorden: wij hebben niemand op de loonlijst. Dit zorgt ervoor dat de onkosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden. Ook zijn wij een non-profit organisatie. Dat wil zeggen dat de omzet voor de volledige 100% aan de exploitatie van de sterrenwacht wordt uitgegeven. Verder is de sterrenwacht een grote groep van enthousiaste vrijwilligers rijk die de dagelijkse exploitatie op hun schouders neemt.

Transparantie en verantwoordelijkheid

Het bestuur van sterrenwacht Limburg garandeert transparantie en openheid omtrent de exploitatie van de sterrenwacht. Zo zijn de statuten opgezet in overeenkomst met de code cultural governance. Deze overeenkomst garandeert onderandere  een eerlijke en heldere bestuursvoering en dwingt verantwoording af naar haar stakeholders. Het bestuur zorgt verder voor een heldere financiële huishouding. Dit laat zij zien door middel van het publiceren van de nodige stukken zoals een jaarlijks werkplan, jaarverslag, begroting en resultaatrekening.

ANBI

stewa

Sterrenwacht Limburg is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling oftewel ANBI-installing. Dat wil zeggen dat uw giften aan sterrenwacht Limburg aftrekbaar zijn. Meer informatie hierover vindt u op de ANBI-site van de belastingdienst.

Donaties - Particulier

Wilt u de sterrenwacht een warm hart toedragen dan kunt u de sterrenwacht middels een donatie ondersteunen in haar aktiviteiten. Daarmee ondersteunt u de directe exploitatie van de sterrenwacht. Vanaf € 30,- per jaar geniet u de volgende voordelen:

  • Altijd gratis toegang tijdens de publieke openingstijden en tijdens door SSL georganiseerde evenementen;
  • Gereduceerde prijs op frisdranks en snacks en 10% korting op de meeste artikelen in onze astroshop;
  • U ontvangt de regelmatig verschijnende nieuwsbrief "Zuiderkruis" waardoor u altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws rond de sterrenwacht;
  • Gebruik van de apparatuur en onze bibliotheek.

Donaties kunen worden overgemaakt op de volgende rekening: Rabobank 180.552.821 / IBAN: NL50 RABO 0180 5528 21 tnv stichting sterrenwacht Limburg o.v.v "donatie". Daarnaast verzoeken wij DIT formulier in te vullen en op te sturen/in te leveren. U kunt de gevraagde gegevens uiteraard ook versturen per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wilt u met credit card betalen? Dan kan dat direct via Paypal: Doneer

Donaties/sponsoring - Bedrijven

Wilt u als organisatie de sterrenwacht een warm hart toedragen, neemt u dan contact met ons op per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon: 045 82 000 64. 

 

ANBI-gerelateerde gegevens:

Naam: stichting sterrenwacht Limburg
RSIN/Fiscaal nummer:
851294066
Bezoekadres Schaapskooiweg 95, 6414 EL, Heerlen
Doelstelling van de stichting: Beoefenen en verbreiden van de sterrenkunde in populair-wetenschappelijke zin.
Beleidsplan & financiele verantwoording van de stichting: Het actuele beleidsplan van de sterrenwacht is omschreven in het werkplan van dit jaar. Zie het kopje "relevante documenten" hieronder om het werkplan in te zien.
Overzicht van de aktiviteiten Deze worden gepubliceerd op deze website (www.sterrenwacht.nl), op onze Facebook en Twitter pagina.
Beloningsbeleid Sterrenwacht Limburg werkt 100% met vrijwilligers. Dat is inclusief het bestuur. De stichting heeft ook niemand in dienst. Er vind dus voor geleverd werk geen enkele vorm van beloning plaats.

 

Aktueel bestuur van sterrenwacht Limburg:

Christian Mass-Protzen: Voorzitter;

Erik Essers: Secretaris;

Kay van Rooijen: Penningmeester;

Kai Gerards: Algemeen bestuurslid;

Maarten Rtizen: Algemeen bestuurslid.

 

 

Relevante documenten sterrenwacht Limburg:

Document
Statuten SSL DOWNLOAD
Huish. reglement DOWNLOAD
Werkplan 2013 DOWNLOAD
Begroting 2013 DOWNLOAD
Jaarverslag 2012 DOWNLOAD
Jaarverslag 2013 DOWNLOAD
Werkplan 2014 DOWNLOAD
Werkplan 2015 DOWNLOAD
Jaarverslag 2014

DOWNLOAD

Werkplan 2016

DOWNLOAD

Jaarverslag 2015

DOWNLOAD

Werkplan 2017

DOWNLOAD

Jaarverslag 2016

DOWNLOAD

 

Namens alle medewerkers van sterrenwacht Limburg: Bij voorbaat dank!

Tweets

Prev Next
Alles over Meteoren

Alles over Meteoren

maandag 31 juli 2017

Je hebt het waarschijnlijk vast wel enkele malen in het nieuws mogen lezen. Er zijn meteorenregens op komst met een activiteit van wel tot 60 meteoren per uur. Vaak nog...

Lees meer
New Horizons vliegt langs Pluto!

New Horizons vliegt langs Pluto!

woensdag 15 juli 2015

Na een reis van ruim negen jaar was het dan zover. De sonde New Horizons arriveerde bij de planeet Pluto. Voor velen van ons een spannend moment want tot nu...

Lees meer
De Herfststerrenhemel

De Herfststerrenhemel

vrijdag 05 september 2014

Nu dat we tegen het einde van de zomer aanlopen, worden de nachten weer langer. Op dit moment gaat de Zon hier rond 20.00u onder en dit wordt de komende...

Lees meer